19012
19012
六月 17,2016

點解咁污糟男人都要叫雞?

chickenchunlo

有好多姐妹一講起男人去嫖妓,就會露出鄙視神色,一定會覺得個男人好鹹濕,好污糟,又或者係溝唔到女,係變態。但之前睇到啲研究,非正式統計發現香港原來有十萬至二十萬名性工作者。嘩,如果無需求邊度有咁多供應呀?咁香港咪有好多又變態又鹹濕嘅男人?

如果你直接問男人有無去過嫖妓,好多都會話無,但又會話身邊有朋友去過,咁究竟係咩朋友就真係唔知啦。坦白講,我春露小姐明點解啲男人會嫖,但唔代表接受到另一伴瞞住自己去嫖,因為如果你覺得我有咩滿足唔到你咪同我講囉,做咩要瞞住我呢。咁究竟男人點解要去嫖呢?

 

1. 要出火

生理需要真係最直接嘅原因。單身男人搵唔到另一半又或者唔想浪費時間去搵一夜情,方便快捷就係去嫖。你可能會問香港嫖犯唔犯法,其實係香港做一樓一係唔犯法嘅,不過當中有好多其他周邊法例令到呢行好易觸犯法例,不過作為顧客係唔怕被人拉嘅,最多叫你協助調查啫。不過除咗單身人士,好多已婚人士都會去嫖,因為佢地覺得耐咗無咗激情,又或者有小朋友無時間做,好多女人結咗婚生完仔就將全副心機擺哂落個細路度,結果就冷落咗另一半;又或者另一伴根本唔想做,你知啦,香港地工時長,返到屋企咩心情都無啦,結果無性關係令到好多男人都身癢手癢下面癢。

 

2. 高人一等

唔好理有無將女性商品化先,但係你去嫖,你係客人,可以逐項要求講清講楚,想點做想點玩,唔洗怕醜唔洗怕尷尬。有啲男人話覺得將下面塞落女朋友度好似好唔尊重佢,而對方又唔係好想做,所以會去嫖。咁又真係有好多姐妹覺得做愛係男人嘅享受,女仔係蝕底個個,心態上係「我畀你」咁,姿態高過男人,所以男人去嫖就可以企返高少少啦,有返啲大男人感覺。

 

3. 學嘢

攪得野多唔代表你識攪野架。性工作者一日要攪咁多野,見咁多人,一定識好多絕技。所以之前聽聞有夫婦一齊搵性工作者教路,希望過幾招畀佢地,增加情趣;又聽過有女朋友投訴男伴不解情趣,男方去搵性工作者學嘢,結果成功挽救關係,最後仲拉埋天窗添。所以話,識得問,係可以令你長知識的。

 

4. 搵人傾計

聽過好多個案都係啲男人入到去就同個姐姐仔咩都講一餐,講屋企講工作講感情,好似朋友咁。可能係日常生活真係有好多野唔可以同身邊人講,佢地要搵一個地方吐下苦水,去解決生理需要同時處理埋心理情緒。

 

嗱,寫咁多野唔係想幫男人解釋啲咩,不過係想講一個巴掌拍唔響,一個男人去嫖除咗鹹濕外可能都仲有其他原因,生活中嘅不滿足令佢有需要,但唔代表可以瞞住另一半去嘅。宜家咩世代呀,有好多嘢都應該坦白拎出嚟講。不過當然,如果姐妹要男人坦白,都要睇下自己係咪真係有畀過空間對方嘅。又咁講呀,好多男人會將性、愛、婚姻分開嚟睇,咁姐妹們要問心,你地接唔接受到,你地中間個分歧係咩,可以點處理。兩個人相處唔同淨係得飲飲食食咩,兩個人嘅價值觀要差不多先可以長久嘅。